dijous, 25 de juny del 2015

Documental "Time as money"

El passat diumenge 21 de juny La Clau ens va oferir el seu espai al carrer i el seu temps per presentar el documental "Time as money". Aquí us deixem una petita crònica, les fotos de la presentació i l'enllaç al trailer:
https://youtu.be/5VzzaHcPOO8

A les 21:00 es va presentar a la terrassa de La Clau el documental "Time As Money" sobre els Bancs de Temps d'Estats Units. En Sergi Alonso va explicar que aquest documental es va subtitular gracies a la col·laboració de membres de diferents Bancs de Temps juntament amb la col·laboració de la directora del documental.

La pel·lícula mostra com els Bancs de Temps evolucionen als Estats Units després de la crisis financera del 2008. Trobem molta similitud amb el que estem fent nosaltres a Sant Celoni, activitats com un te i punt, trobades i menjar compartit o serveis persona a persona, tot amb una finalitat comuna: conèixer i col·laborar amb els nostres veïns. 

Cada vegada son més les persones crítiques amb una societat extremadament individualista ja que no fomenta ni el benestar, ni la felicitat de les persones. Com diu el fundador dels Bancs de Temps a Estats Units, Edgar Cahn: "Hem de deixar de pensar que la economia pot decidir quines persones son prescindibles i quines no", tothom és necessari i pot aportar moltes coses als altres si se li dona l'oportunitat de demostrar-ho.
 
Al final del documental vam fer un petit col·loqui amb el públic i vam resoldre dubtes sobre el Banc de Temps. Algunes persones van mostrar el seu entusiasme per participar al Banc de Temps de Sant Celoni.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada