diumenge, 8 de febrer del 2015

TALLER DE MOVIMENT INTEGRAL

Farem un recorregut pel propi cos des de l’escolta, des de la presa de conciència i l’observació atenta. Un recorregut en el qual anirem aprenent a entrar i a obrir espais interns, a deixar anar gestos i hàbits que ens mantenen en la incomoditat i fins i tot en el dolor i la lesió.

A totes les sessions es proposen moviments de les diferents parts del cos per poder anar descobrint com ens movem i quines sensacions ens provoca la mobilitzacio. Aquests moviments, simples i a la vegada profunds, es proposa fer-los des de l’escolta, l’estar atents a la sensació i fugint dels moviments mecanitzats que no fan sinó allunyar-nos del sentir. Cada sessió se centra en una part del cos i la seva relació amb el conjunt de l’organisme. Com que treballarem en funció de les necessitats presents dels/les participants l'ordre de les sessions pot variar si ho crec convenient.

  • Sessió 1. Peus. Treballarem els nostres peus i observarem com canvia i es construeix la postura en funció dels recolzaments. Amb moviments i manipulacions específiques per aquesta part del cos comprovarem com la musculatura funciona en cadena i com un petit canvi en un peu pot tenir repercussions a tot el cos.
  • Sessió 2. Cames. Les cames ens sostenen, ens permeten el moviment, anar allà on volem i aconseguir el que necessitem. Unes cames amb les seves articulacions (turmells, genolls, malucs) sanes i lliures i amb un to equilibrat ens permetran fer aquestes funcions molt millor. Tindrem un primer contacte amb l’alineació d’aquest  segment del cos.
  • Sessió 3. Pelvis i periné. La pelvis és una de les parts del cos de les quals tenim menys conciencia. A la nostra societat s’ha tornat rígida i poc funcional i això fa que altres zones del cos com les vèrtebres lumbars assumeixin funcions que no li pertoquen amb el risc de lesió que això suposa. Prendrem conciència de la pelvis, dels ossos que la conformen en tot el seu volum, de l’espai intern i de la musculatura que la conforma.
  • Sessió 4. Columna vertebral. La nostra columna ens permet una gran varietat de moviments si es troba flexible i en bones condicions. Sovint es deforma a causa dels músculs escurçats en excés i adoptem males postures per no sentir el dolor, alliberar la musculatura que comprimeix la nostra columna és un tema transversal a totes les sessions i que ens aportarà moments de profund benestar.
  • Sessió 5. Diafragma, torax. Estudiarem el diafragma, la seva ubicació i funcionament i sentirem quina mobilitat té el nostre diafragma. És un múscul molt important i no només per la respiració ja que sovint es troba bloquejat en el seu moviment i estira de totes les estructures a les que s'insereix provocant desviacions a la columna lumbar, cervical, costelles, etc.
  • Sessió 6. Cintura escapular, espatlles, braços. Sovint sobrecarregada la cintura escapular es tanca o s'encongeix, les nostres espatlles aguanten durant anys el pes de les responsabilitats. Ens centrarem en començar a donar més espai a aquesta part del cos, tornar-li la seva funció primordial relacionada amb l'obertura, amb el donar i rebre, amb el moviment en tots els plans de l'espai.
  • Sessió 7. Cervicals. Les cervicals, el tram més alt de la columna vertebral, sovint les trobem encongides i escurçades, adolorides. Treballarem per alliberar la musculatura cervical, també observarem la seva relació amb la postura general i la cadena muscular que corre per tota la part posterior del nostre cos, des del cap fins als peus.
  • Sessió 8. Mandíbules. La musculatura de l’articulació temporomandibular té molta força, per tant també té una gran capacitat d'acumular tensió. Podem arribar a patir trencaments de queixals o mals de cap quan “apretem les dents” inconscientment o bé dormint. Treballarem aquesta zona a fons.




Lloc: El Blauet
Data d'inici: 28 febrer
Horari: 11 a 12:30h
Heu de portar: roba còmoda i una manta
Inscripcions: 
naticujo@gmail.com (places limitades, a 7, per ordre d'inscripció).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada