dilluns, 27 de desembre del 2021


 En la nostra vida quotidiana solem tirar massa coses a les escombraries, fins i tot coses amb desperfectes menors i que podrien tenir una nova oportunitat després d'una simple reparació. Tristament, la cultura de la reparació encara no està arrelada. Sobretot les generacions més joves ja no saben com cal fer-ho. El coneixement sobre la reparació està desapareixent molt de pressa. Això és una amenaça per a un futur sostenible i per a l'economia circular en la qual les matèries primeres es poden tornar a utilitzar una vegada i una altra.

Per aquesta raó hi ha el Repair Cafè! Les persones amb coneixements de reparació reben el reconeixement que es mereixen. Es transfereixen valuoses habilitats pràctiques. Fem servir els artefactes per més temps i no els hem de tirar a les escombraries, per tant, es requereixen menys matèries primeres i energia per a fabricar nous productes. D'altra banda, es redueixen les emissions de CO₂, perquè durant la fabricació de productes nous (i el reciclatge dels vells) es produeixen emissions de CO₂.

En el Repair Cafè la gent aprèn mirar els seus objectes d'una altra manera i a veure en ells un nou valor. Els voluntaris dels Repair Cafè també visiten col·legis per a fer classes de reparació. D'aquestes dues formes el Repair Cafè contribueix a un canvi de mentalitat, la qual cosa és necessari per a entusiasmar a la gent en l'assoliment d'una societat sostenible.

Però, sobretot, amb Repair Cafè volem mostrar que reparar és una activitat divertida i sovint senzilla. Anima't, veuen a provar-ho!

Podeu seguir l'entrevista amb en Javi, responsable de difusió de Repair Café a l'ultim butlletí de l'ADBdT https://www.youtube.com/watch?v=1z4fCURwAPQ

Aquesta entada és una traducció de l'article publicat per Repair Café a https://repaircafe.org/es/acerca-de/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada